ﻛﺮﺍﺕ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﺑﺎﻟﺠﺒﻨﻪ
ﺍﻟﻤﻘـــﺎﺩﻳﺮ
- ﻛﻤﻴﺔ ﻣﻦ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﺍﻟﻤﺴﻠﻮﻗﺔ ﻓﻲ ﺍﻟﻤﺎﺀ ﻭ ﺍﻟﻤﻠﺢ ﺣﺴﺐ ﺍﻟﺮﻏﺒﺔ
- ﺣﺒﺔ ﻣﺘﻮﺳﻄﺔ ﻣﻦ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﺍﻟﻤﺒﺸﻮﺭﺓ ﺑﺸﺮﺍ ﺭﻓﻴﻌﺎ
- ﺟﺒﻦ ﻣﻮﺗﺰﺍﺭﻳﻼ ﻣﻘﻄﻊ ﺇﻟﻰ ﻣﻜﻌﺒﺎﺕ ﻣﺘﻮﺳﻄﺔ ﺍﻟﺤﺠﻢ
-ﻛﻤﻴﺔ ﻣﻦ ﺍﻟﺰﻋﺘﺮ ﺃﻭ ﺍﻟﺒﻘﺪﻭﻧﺲ ﺣﺴﺐ ﺍﻟﺮﻏﺒﺔ
- ﻣﻠﺢ ﻭ ﻓﻠﻔﻞ
ﺑﻘﺴﻤﺎﺕ
2 ﺑﻴﻀﻪ
ﺍﻟﻄﺮﻳﻘــﺔ
1- ﺗﻬﺮﺱ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ
ﺍﻟﻤﺴﻠﻮﻗﺔ ﻓﻮﺭ ﺇﺧﺮﺍﺟﻬﺎ ﻣﻦ ﺍﻟﻤﺎﺀ
2- ﺗﻀﺎﻑ ﺇﻟﻴﻬﺎ ﺣﺒﺔ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﺍﻟﻤﺒﺸﻮﺭﺓ ﻭ ﺍﻟﺰﻋﺘﺮ ﺃﻭ ﺍﻟﺒﻘﺪﻭﻧﺲ ﻭ ﻳﺘﺒﻞ ﺍﻟﺨﻠﻴﻂ ﺑﺎﻟﻤﻠﺢ ﻭ ﺍﻟﻔﻠﻔﻞ ﺣﺴﺐ ﺍﻟﺮﻏﺒﺔ
3- ﺗﻮﺿﻊ ﻛﻤﻴﺔ ﻣﻦ ﺍﻟﺨﻠﻴﻂ ﻓﻲ ﺭﺍﺣﺔ ﺍﻟﻴﺪ ﺛﻢ ﻳﻮﺿﻊ ﻣﻜﻌﺐ ﺍﻟﺠﺒﻦ ﻓﻲ ﺍﻟﻮﺳﻂ ﻭ ﺗﻐﻠﻖ ﺟﻴﺪﺍ
4- ﻭﻧﺤﻂ ﺍﻟﻜﻮﺭ ﺃﻭﻻ ﻓﻰ ﺩﻗﻴﻖ ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻴﺾ ﻣﺮﺑﻮﺏ 2ﺑﻴﻀﺔ ﻣﻌﻘﻮﻝ ﻗﻮﻯ ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻘﺴﻤﺎﻁ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺑﻔﻴﺠﻴﺘﺎﺭ ﻭﻛﻮﺭﻥ ﻓﻠﻴﻜﺲ ﻣﻄﺤﻮﻥ
5ﻧﺮﺹ ﺍﻟﻜﻮﺭ ﺑﻌﺪ ﻛﺪﺓ ﻓﻰ ﺍﻟﺼﻴﻨﻴﺔ ﻭﻧﺤﻄﻬﺎ ﻓﻰ ﻛﻴﺲ ﺑﻼﺳﺘﻴﻚ ﻣﺤﻜﻢ ﺍﻷﻏﻼﻕ ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﻧﺤﻄﻬﺎ ﻓﻰ ﺍﻟﻔﺮﻳﺰﺭ ﻟﻠﺘﺠﻤﺪ
ﻣﻠﺤﻮﻇﺔ ﻫﺎﻣﺔ ﺟﺪﺍ ﻻﺯﻡ ﺍﻟﻜﻮﺭ ﺗﻜﻮﻥ ﻣﺎﺳﻜﺔ ﻧﻔﺴﻬﺎ ﻭﻳﺲ ﻋﺸﺎﻥ ﻣﺎﺗﻔﻜﺶ ﻋﻨﺪ ﺍﻟﻘﻠﻰ ﻭﺩﺓ ﻧﻘﺪﺭ ﻧﺤﺲ ﺑﻴﻪ ﻋﻨﺪ ﺍﻟﻌﺠﻦ ﻳﻌﻨﻰ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﺰﻭﺩ ﻛﻤﻴﺔ ﺑﻘﺴﻤﺎﻁ ﺍﻟﻌﺠﻦ ﻟﻮﺣﺴﻴﻨﺎ ﺇﻥ ﺍﻟﻌﺠﻴﻨﺔ ﻃﺮﻳﺔﺛﻢ ﺗﻘﻠﻰ ﻓﻲ ﺯﻳﺖ ﻏﺰﻳﺮ ﻭ ﺣﺎﺭ ﺣﺘﻰ ﺗﻜﺘﺴﺐ ﻟﻮﻧﺎ ﺫﻫﺒﻴﺎ
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق